Låt kenneln synas

För att nå ut till potentiella köpare finns det en del bra tips att använda sig av. Utöver spridningen via kontakter är det mer och mer populärt och viktigt att synas på Internet. Online är det gratis att lägga ut olika saker och inte en krona behöver gå åt om man vet vad man ska göra. Sociala medier har fördelen att största delen av befolkningen är aktiva på åtminstone ett forum och många på flertalet av de stora. Att lära sig använda något så modernt som en hashtag, det vill säga en symbol som gör ord sökbara på internet, kan generera i att många intresserade personer hittar till kenneln. Ord som kan vara bra att då och då hashtagga i sina texter kan vara:

  • Hundvalp – många söker på hundvalpar online för att se hur söta de är. Får de då se en kennel som föder upp hundvalpar kan det motivera att kanske köpa en nu eller i framtiden.
  • Namnet på rasen kenneln föder upp – söker man på en specifik ras finns det mest troligt ett specifikt intresse för just den rasen. Att hitta en kennel kan ha effekten att man kollar upp det vidare och kanske börjar planera för att skaffa hund.
  • Andra hundraser som är liknande rasen som föds upp – detta kan locka folk över till rasen som föds upp istället för rasen som eftersökts från början.

En ytterligare social mediakanal som kan hjälpa till att marknadsföra är youtube. Här kan man ge mer liv åt sin kennel genom rörlig bild och ljud. Kanske en publik vill följa med valparna till sin första vaccination eller ögonlysning? Kanske har valparna gjort något extra busigt en dag? En serie på youtube (som är gratis att använda) tillsammans med diverse hashtaggar och relevanta delningar på andra sociala medier är en klockren plan för att nå ut till så många personer som möjligt.